Voor vrouwen

Women to Women is het vrouweninitiatief van Open Doors. Vrouwen die elkaar bemoedigen en versterken door gebed en ontmoeting, over landsgrenzen heen. Sluit je aan bij een gebedsgroep voor vrouwen.

Onderzoeksrapport vrouwenvervolging

Waarom zou je je specifiek zorgen maken om vrouwen die vervolgd worden? Het op 6 maart 2020 gepubliceerde 'Gender-specific religious persecution'-rapport geeft hier antwoord op. Uit het onderzoek, uitgevoerd door de internationale onderzoeksafdeling van Open Doors, blijkt dat meisjes en vrouwen de meest kwetsbare groep in christenvervolging vormen. Waar de vervolging van christelijke mannen doelgericht, ernstig en zichtbaar is, kenmerkt de vervolging van vrouwen zich vaak als complex, gewelddadig en verborgen. Daarom wil Open Doors in het bijzonder aandacht vragen voor de situatie van vervolgde vrouwen. 

Projecten voor vervolgde meisjes en vrouwen

Open Doors steunt vrouwen die slachtoffer zijn geworden van elke mogelijke vorm van christenvervolging. We bieden traumazorg aan slachtoffers van seksueel geweld. Andere vrouwen krijgen lees- en schrijfles, zodat ze weer anderen kunnen opleiden. Ook ondersteunen we huiskerken in de opvang van vrouwen die verstoten zijn vanwege het seksueel geweld dat hen is overkomen.

Wil je naast deze vrouwen staan? Klik op de paarse 'Doneer nu'-knop rechts bovenaan deze pagina en maak een gift over onder vermelding van 'Vrouwenwerk'. 

Gebedsgroepen

Op honderden plekken in Nederland en Vlaanderen zijn Women to Women-gebedsgroepen actief. Vrouwen komen bij elkaar om te bidden voor vrouwen uit de vervolgde kerk. Sluit je aan bij een bestaande Women to Women-gebedsgroep of start zelf een nieuwe groep.

Wij vertellen je graag welke gebedsgroep het dichtst bij jou in de buurt is. Of hoe je een nieuwe groep kunt starten. Neem meteen contact met ons op via 0341-465000 of gebruik het contactformulier.

Webwinkel

Op zoek naar een mooi cadeautje met een verhaal? In onze webwinkel vind je unieke producten zoals armbandjes. Met je aankoop steun je de vervolgde kerk.

PSALM 23-ARMBANDJE