Het Noord-Afrikaanse Tunesië heeft de potentie een voorbeeld te zijn voor andere landen in de regio vanwege de democratie, vrijheden voor burgers en sociaaleconomische vooruitgang. Maar de opkomst van islamitische milities vormt een bedreiging voor de vrijheid en de vrijheid van christenen.

  • Regio: Afrika
  • Hoofdreligie: islam
  • Inwoners: 11.659.000
  • Christelijke bevolking: 23.700
  • Aanjagers van vervolging: islamitische onderdrukking
  • Meest merkbaar in: familieverband, persoonlijke levenssfeer en kerkelijk leven
De situatie voor christenen

Buitenlandse christenen in het land hebben redelijk veel vrijheid om hun geloof te beleven, maar openlijk evangeliseren is verboden. Christenen met een moslimachtergrond hebben het zwaar. Zij worden vervolgd door hun eigen familieleden en de gemeenschap waarin zij wonen. Het is vaak lastig voor hen om hun bekering tot het christendom officieel te laten erkennen bij de overheid.

De opkomst van islamitische milities en het feit dat veel Tunesiërs hebben meegevochten in Syrië en Irak, resulteert in een toename van vervolging van christenen. Daarom kiezen veel Tunesische christenen met een moslimachtergrond ervoor om hun geloof niet te delen. Toch groeit het aantal gelovigen met een moslimachtergrond.

Voorbeelden van vervolging
  • Verschillende (buitenlandse) christenen zijn in de afgelopen tijd ondervraagd en uitgezet omdat ze christelijke boeken in hun bezit hadden. Ze zijn beschuldigd van het proberen te bekeren van moslims.
  • Sommige gelovigen, van wie de meeste vrouwen, moesten in Tunesië zelf verhuizen naar een andere plek omdat ze door hun familie werden bedreigd of zelfs mishandeld.
Wat doet Open Doors in Tunesië?

Open Doors helpt lokale kerken in Noord-Afrika met het toerusten van gelovigen. Open Doors helpt hen te groeien in geloof door verschillende trainingen. Ook verspreidt Open Doors boeken, verlenen we praktische hulp en vragen we aandacht en gebed voor vervolgde christenen.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten