49

Palestijnse gebieden

Familie en religie zijn nauw met elkaar verbonden, daardoor is het voor Palestijnse moslims ondenkbaar om zich te bekeren tot het christendom. De christenen die wonen in de Palestijnse gebieden hebben het zwaar omdat ze in de minderheid zijn.

  • Regio: Midden-Oosten
  • Hoofdreligie: islam
  • Inwoners: 5.053.000
  • Christelijke bevolking: 46.600
  • Aanjagers van vervolging: religieus nationalisme, islamitische onderdrukking en dictatoriale paranoia
  • Meest merkbaar in: familieverband, kerkelijk leven en persoonlijke levenssfeer
De situatie voor christenen

Vanwege de uitzichtloze situatie in de regio proberen steeds meer christenen te vertrekken. Ze zitten midden in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Hoewel christenen over het algemeen getolereerd worden door Hamas, worden ze gediscrimineerd en bedreigd door andere radicaal-islamitische groepen.

Omdat familie en religie nauw met elkaar verbonden zijn, is het onacceptabel voor een moslim om christen te worden. Ook lijden christenen onder strenge regels vanuit de overheid, zoals een verbod op reizen en andere beperkende regels.

Voorbeelden van vervolging
  • Hoewel evangelisatie niet verboden is, blijft het lastig vanwege druk vanuit de samenleving. Sommige christenen zijn bang dat ze de band met hun islamitische buren verstoren als ze te nauw betrokken raken bij evangelisatie.
  • Onlangs kreeg een christelijke vrouw huisarrest van haar familie. Andere vrouwen werden uitgehuwelijkt aan een islamitische man. Diverse christenen zijn verhuisd, omdat zowel hun familie als de overheid hen onder druk zette om terug te keren naar de islam.
Wat doet Open Doors in de Palestijnse gebieden?

Samen met partnerorganisaties geeft Open Doors Bijbelonderwijs, verspreidt christelijke boeken en verleent pastorale en praktische hulp. Ook zet Open Doors zich voor de verzoening tussen christenen uit Israël en de Palestijnse gebieden.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten