Elke Indiër hoort hindoe te zijn, volgens de Indiase regering. Christenen hebben in deze ideologie geen bestaansrecht en hun omgeving herinnert hen hier dagelijks aan. Radicale hindoes sluiten christenen buiten, vallen hen aan en verstoten hen uit hun dorpen. Het geweld dat tegen christenen gebruikt wordt, blijft meestal onbestraft.

  • Regio: Azië
  • Hoofdreligie: hindoeïsme
  • Inwoners: 1.368.738.000
  • Christelijke bevolking: 66.194.000
  • Aanjagers van vervolging: religieus nationalisme en etnische onderdrukking
  • Meest merkbaar in: alle aspecten van het leven
De situatie voor christenen
In 2019 behaalde de hindoe-nationalistische partij van president Modi opnieuw een meerderheid bij de Indiase verkiezingen. Dat betekent dat de situatie voor christenen in het land er niet beter op wordt. Inmiddels zijn in verschillende deelstaten antibekeringswetten van kracht. Deze worden vaak gebruikt om christenen lastig te vallen, bijvoorbeeld door invallen tijdens kerkdiensten. Ook zijn er landelijke campagnes om bekeerlingen te bewegen weer hindoe te worden. Voor christenen wordt het steeds moeilijker om openlijk over hun geloof te praten.

De overheid moedigt geen geweld aan, maar radicale hindoes voelen zich door de heersende ideologie gesteund in hun strijd tegen andere godsdiensten. Ze bedreigen christenen en mishandelen hen. De politie grijpt vaak niet is, wanneer hiervan aangifte gedaan wordt, en zelfs niet als zij zelf getuige is van de aanvallen. Het geweld tegen christenen komt vooral in landelijke gebieden voor. Maar ook in grote steden als Delhi en Mumbai ervaren christenen steeds meer druk.

Voorbeelden van vervolging India is de afgelopen jaren flink gestegen op de Ranglijst Christenvervolging. Daarom vragen christenen in India om voor hen te bidden.

Open Doors wil met lokale partners haar impact in India verdubbelen en miljoenen christenen bereiken. Daarom is de meerjarige gebedscampagne ‘Eén voor India’ gestart. Bid je mee? Hier vind je meer informatie over de campagne.

Wat doet Open Doors?
In samenwerking met partners in India, versterkt Open Doors de kerk in India onder meer door:
  • Verspreiding van Bijbels, christelijke boeken en trainingsmaterialen;
  • Lees-en schrijflessen voor volwassenen en vakopleidingen zodat zij meer kansen hebben op de arbeidsmarkt;
  • Juridische hulp voor vervolgde christenen.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten