Juist nu, tijdens deze coronacrisis, hebben Indiase christenen het extra zwaar. Ze worden vaak uitgesloten van de hulp in hun dorp. Ze mogen of kunnen in hun eigen dorp geen eten kopen of gebruikmaken van de waterput. Omdat Indiërs nu niet mogen reizen, is het voor christenen vaak onmogelijk om naar een andere plek te reizen om daar eten te kopen. De Indiase kerk kan uw gebed en ondersteuning goed gebruiken.

Wat doet Open Doors?

Onze lokale partners bieden in deze tijd praktische hulp door onder andere het geven van een noodhulppakket. Zo’n pakket bestaat onder andere uit: rijst, thee, olie, suiker, zout, lucifers, zeep, maskers en ontsmettingsmiddel. Met dit pakket kan een gezin zo’n vier weken vooruit. Op dit moment zijn er ruim 1.000 pakketten uitgedeeld aan de meest kwetsbare christenen. Deze praktische hulp komt voor velen van hen op juiste moment. “Ik dank de Here God dat Hij ons in deze tijd opnieuw heeft gered,” reageert Sadhil*. “Door de lockdown hebben we geen werk meer, dus ook geen eten voor ons gezin. Bedankt dat jullie ons hebben geholpen.”

Deze noodhulppakketten zijn een eerste vorm van hulp die Indiase christenen in coronatijd nodig hebben, maar niemand kan op dit moment de precieze impact van dit virus bepalen. De inschatting is dat er na deze noodhulpactie nog veel geld nodig is om onze Indiase broers en zussen te kunnen helpen.

Open Doors helpt vervolgde christenen via lokale kerken. Lokale partners gaan op pad om de zwaarst getroffen christenen te voorzien van noodhulp. Sinds de lockdown in India van kracht is, heeft Open Doors ruim 1.000 gezinnen voorzien van voldoende eten voor een maand. Het plan is om nog 7.000 gezinnen te ondersteunen. Helpt u mee? Met een bedrag van 23 euro geeft u bijvoorbeeld een noodhulppakket aan een gezin, maar er is ook voor andere vormen van hulp in India veel geld nodig. Maak uw gift over via het donatieformulier op deze pagina.