Noodkreet uit India: ‘Kan Open Doors ons helpen?!’

India vrouwen

In de strijd tegen het coronavirus ligt ook in India het dagelijks leven plat. Er zijn nog ‘maar’ 900 doden te betreuren in het land met ruim een miljard inwoners, maar de zogenaamde lockdown heeft nu al grote gevolgen in het land. Ook veel christenen verloren hun inkomsten en vragen dringend om hulp. 

Pastor Dhiraj* woont met zijn familie in een sloppenwijk van een grote stad in India. Hij vraagt Open Doors om hulp: “Onze kerkleden zijn erg arm. Toch geven ze elke week een gift. Die gift is mijn salaris en bestaat uit 200 tot 500 roepies (twee tot zes euro). Nu we niet meer naar buiten mogen, komen er geen giften binnen. Ik mag nergens heen en vind dus geen ander werk. Ik wend me tot jullie om hulp.”

‘Niet werken betekent: niet eten’
Dhiraj is niet de enige christen die Open Doors om hulp vraagt. Rahul*, een samenwerkingspartner van Open Doors, vertelt: “De kerkgemeentes hier zijn erg arm. De meeste kerkleden zijn dagloners. Een dag niet werken betekent een dag niet eten. We maken plannen om hen te helpen. Kan Open Doors ons daarbij ondersteunen?”

Tara* en haar echtgenoot dienen de Here God in een arm gedeelte van India en worstelen ook met de gevolgen van het virus. “We hebben niet genoeg eten om onze kinderen te voeden. We kunnen niet naar onze ouders voor hulp, maar we willen het niet aanzien dat onze kinderen sterven van de honger. Doe alstublieft iets om het Lichaam van Christus te ondersteunen!”

Noodhulp in India
Toen Anne van der Bijl – oprichter van Open Doors – zijn werk begon, richtten hij en zijn collega’s zich vooral op het verspreiden van Bijbels. Later ontdekte de organisatie dat het uitdelen van Bijbels en geven van trainingen niet kan zonder te voorzien in de eerste levensbehoeften. 

Daarom is noodhulp en het voorzien in dagelijkse behoeften een van de belangrijkste werkzaamheden van Open Doors in India (plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging). In samenwerking met lokale partners proberen we, waar mogelijk, vervolgde christenen te bereiken. 

‘Een maand overleven’
Arun* is een van de mensen die hulp van Open Doors krijgen. Hij, zijn vrouw en hun pasgeboren kindje wonen in een huis met twaalf andere familieleden. “Vanwege de lockdown verdien ik geen geld meer. We waren bang dat we zouden sterven van de honger. Maar plotseling bracht u ons eten! Nu kunnen we tenminste een maand overleven.”

Pastor Aryan* kreeg ook een maandvoorraad aan eten. “Mijn enige inkomen bestond uit giften van mijn gemeenteleden. Toen ik na vorige week het huis niet meer uit mocht, werd ik wanhopig: hoe moest ik mijn familie van eten voorzien? Maar jullie hebben me geholpen!”

Vervolging stopt niet tijdens een pandemie. De druk op onze vervolgde broeders en zusters wereldwijd neemt zelfs toe. Deze coronacrisis kan de kerk schade toebrengen, of sterker maken. Blijft u de vervolgde kerk ondersteunen? Juist in deze periode van toenemende druk?

* Schuilnaam

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Inwoners van Lambram nemen de schade op na de aanval van Boko Haram. 19 maart 2024

Boko Haram doodt vader van vijf kinderen in Kameroen

Aanslagen van Boko Haram jagen de bevolking in Noord-Kameroen schrik aan. Het bloedige geweld blijft echter vrijwel onopgemerkt door de wereldgemeenschap.

Lees meer
Moslim in gebed in moskee tijdens ramadan 12 maart 2024

Syrische christenen zijn voorzichtig tijdens ramadan

De ramadan is begonnen. Voor christenen die te midden van moslims leven, is het vaak een spannende periode.

Lees meer
Kinderen in Oaxaca (Mexico) volgen training Open Doors 11 maart 2024

Dertig Mexicaanse christenen tijdelijk uit dorpen verdreven

Na een evangelisatie-actie ondervinden evangelische christenen in Mexico weerstand van katholieke en burgerlijke leiders. Ze zijn niet langer welkom in hun eigen dorpen.

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven