Iran - 10 juli 2020

Iran arresteert twaalf christenen

Eind juni werden twaalf christenen gearresteerd. Vermoed wordt dat een spion hun netwerk in is gedrongen om hen vervolgens te verraden aan Iraanse veiligheidsdiensten.

Op 30 juni vielen agenten het huis van een Iraanse christen in Teheran binnen, waar op dat moment een dienst met dertig mensen plaatsvond. De agenten – die hun eigen inval filmden – traden in eerste instantie respectvol op, maar toen de camera’s uitgingen, werd hun houding naar verluidt agressiever.

Afgevoerd

De christenen moesten naar buiten waarna een lijst met namen werd opgelezen. De mensen die genoemd werden, kregen een blinddoek voor, handboeien om en werden afgevoerd. De politie nam de telefoons van alle aanwezigen in beslag.

Drie christenen die wel op de lijst stonden, maar niet bij de bijeenkomst waren, werden in hun eigen huizen in Karaj gearresteerd. De agenten zochten in deze woningen naar Bijbels, christelijke lectuur en telefoons en laptops.

Op borgtocht vrij

In Malayer moesten drie christenen zich melden bij de Revolutionaire Garde, het gevreesde elitekorps van de machthebbers. Maar ze werden op voorhand gearresteerd en in voorarrest geplaatst. Kort daarna werden ze vrijgelaten voor de borgsom van 30 miljoen tomans (ongeveer 1.300 euro) per persoon.

Iraanse christenen vragen om gebed

Vraag de Here God de gearresteerde christenen te bemoedigen en sterken, sommigen zijn pas sinds kort christen.

  • Bid om de vrijlating van de gevangenen.
  • Bid dat de Iraanse autoriteiten niet achter de anderen van de lijst aan gaan. En dat de in beslag genomen bezittingen teruggegeven worden.
  • Bid dat de overheid van Iran christelijke bijeenkomsten niet langer ziet als een bedreiging. Bid dat zij de vrijheid van geloof van haar burgers respecteert zodat christenen in vrijheid samen kunnen komen.

Bron: MEC

Gerelateerde nieuwsberichten