Bangladesh - 25 juni 2020

Politie pakt niemand op na gruwelijke aanslag

Christelijke moeder (30) en dochter (5) komen om bij bomaanslag op eigen huis.

Open Doorsmedewerkers in Bangladesh vragen dringend om gebed voor broeder Ridoy in Bangladesh. Hij verloor deze maand zijn vrouw Shilpa (30) en dochtertje Supria (5) door een gruwelijke bomaanslag. Onbekenden gooiden middenin de nacht een handgemaakte bom door het slaapkamerraam naar binnen. Het huis stond meteen in lichterlaaie. Vader Ridoy had op dat moment nachtdienst in de lokale kledingfabriek.

Moeder Shilpa liep ernstige verwondingen op. Driekwart van haar lichaam verbrandde. Ze werd direct met haar dochter Supria naar het ziekenhuis gebracht. Binnen enkele dagen overleed haar dochter Supria aan haar brandwonden. Bijna de helft van haar totale huidoppervlak was verschroeid. Ook moeder Shilpa heeft gevochten voor haar leven, maar overleed vorige week. Ruim anderhalve week na haar dochter. Sindsdien is vader Ridoy in shock.
 
Supria
Supria

Open Doorsmedewerkers in Bangladesh vertellen: ‘’Ridoy voelt zich totaal verloren, hopeloos en depressief. Hij is gestopt met praten.’’ Ze maken zich ernstige zorgen over zijn geestelijke gezondheid en roepen op tot gebed.

Omdat Ridoy en zijn vrouw het enige christelijke gezin in de wijde omtrek waren, vermoeden medewerkers van Open Doors dat het gezin doelgericht is uitgekozen als doelwit. In hun woonwijk verblijven veel religieuze extremisten.

Na aangifte bij de politie is de zaak onderzocht. Maar er is geen getuige gevonden die bereid was een verklaring af te leggen. Wel zijn er resten van de explosieven bij de woning gevonden. Tot op heden is er is geen enkele arrestatie verricht. Ridoy is intussen teruggegaan naar zijn dorp. Hij weet niet wanneer hij weer in staat zal zijn om te werken. 
 
Shilpa and Ridoy
Ridoy en Shilpa

Bangladesh staat op nummer 38 op de Ranglijst Christenvervolging. Christenen staan onder streng toezicht. De invloed van radicaalislamitische groeperingen in het land neemt toe.  

 

Gerelateerde nieuwsberichten