Centraal-Azië - 19 juni 2020

Leyla is weer thuis!

Leyla uit Centraal-Azië is drie dagen na haar verbanning teruggehaald door haar islamitische echtgenoot. Hij had haar met hun vier kinderen uit huis gezet, omdat ze christen wilde blijven. Met familieleden zocht hij steun bij de autoriteiten, maar die stonden aan Leyla’s kant. “Veel christenen die wij kennen zijn goede en behulpzame mensen”, zeiden ze.

Na overleg met Leyla’s familieleden haalde Halim* zijn vrouw daarom terug. Zelf ligt hij momenteel ziek op bed. Na Leyla’s thuiskomst kreeg hij hevige rugpijn waardoor hij niet kan werken. Door hem liefdevol te verzorgen probeert Leyla te getuigen van haar geloof.

Gebeds- en dankpunten

  • Bid dat de Here God Leyla helpt om geduldig, liefdevol en barmhartig te zijn. Bid ook om verandering in Halims hart.
  • Leyla en de kinderen brachten drie dagen buitenshuis door. Dit bracht veel spanning met zich mee. Bid om emotioneel herstel.
  • Dank voor de regionale autoriteiten die het opnamen voor Leyla en andere christenen.


* Schuilnaam
** Foto ter illustratie

Gerelateerde nieuwsberichten