Vietnam - 15 mei 2020

Onder luid geschreeuw weggejaagd

Giang* uit Vietnam is met zijn vrouw en drie kinderen verbannen uit zijn dorp. Het gezin kwam vorig jaar tot bekering. De lockdown in Vietnam zagen Giang en zijn vrouw als een kans om hun familieleden te bemoedigen met het evangelie. Dat stuitte op fel verzet.

Vorige week dinsdag eisten familieleden dat Giang zou zwijgen over de Here Jezus of anders het dorp te verlaten. Toen Giang bleef uitleggen waarom hij de Here Jezus wil volgen, joegen ze hem onder luid geschreeuw weg.

Momenteel verblijven Giang en zijn gezin in huis bij een gemeentelid in een ander dorp. Om het gezin verder onder druk te zetten, hadden de dorpsgenoten hen zonder bezittingen weggestuurd. De kleren die zij dragen, is het enige dat het gezin nog heeft. Mocht Giang terugkeren, dan moet hij zijn geloof in ruil voor zijn spullen opgeven.

Gebeds- en dankpunten:

  • Bid dat de Here God voorziet in de nood van Giang en zijn gezin, vooral in deze tijd rond het coronavirus.
  • Dank voor de kerk die om het gezin heen staat om hulp te bieden.
  • Bid voor Giangs ouders, familieleden en dorpsgenoten. Bid dat zij de Here God ontmoeten in hun levens.
  • Bid om wijsheid voor partners van Open Doors die naast het gezin staan.

* = schuilnaam

Gerelateerde nieuwsberichten