Syrië - 14 november 2019

IS vermoordt twee Syrische priesters

Qamishli: herinner je je de naam van deze stad? Het dorp ligt dicht langs de Turks-Syrische grens. Vorige maand ontving je nieuws over bomaanslagen die er plaatsvonden. Meerdere broeders en zusters raakten gewond door de aanvallen. Net nu het weer even rustig leek, schiet terreurgroep Islamitische Staat (IS) twee priesters dood.

Hovsep Petoyan en zijn vader Abraham waren samen met de diaken op weg om een kerk te inspecteren. Plotseling begonnen er mensen te schieten op de auto waarin zij reden. Hovsep en Abraham werden dodelijk geraakt. De diaken raakte gewond. Kort daarna claimde IS de aanslag. Hovseps vrouw Caron blijft achter met hun drie kinderen Hovig, Anna en Cayana.

“De moorden hebben een grote invloed op de christenen hier”, vertelt pastor Moushi van de Alliance Church. “Ze laten zien dat niemand veilig is. Mannen van God zijn vermoord! De mensen zijn bang, vooral omdat er op diezelfde dag ook drie explosieven afgingen. Mensen overwegen weer om te emigreren, omdat ze bang zijn door het gebrek aan veiligheid.”

Gerelateerde nieuwsberichten