Maleisië - 31 oktober 2019

Vrouw van ontvoerde Maleisische pastor ondervraagd

Maleisië – Susanna Koh, de vrouw van de vermiste Raymond Koh, is onlangs ondervraagd op het politiebureau. Haar man werd bijna drie jaar geleden ontvoerd. Nog steeds is niet duidelijk wie zijn ontvoerders waren.

Eind oktober kreeg Susanna bezoek van twintig leden van de Task Force, een groep die een aantal verdwijningen in het land onderzoekt. Ze kwamen langs uit belangstelling. Kort daarna werd ze samen met haar zoon Jon voor ondervraging naar het politiebureau geroepen. Susanna zei over die ondervraging: “De ondervraging had niet als doel om Raymond te vinden, maar het was een onderzoek naar ons. Ze intimideerden ons in plaats van ons te helpen om hem te vinden.”

In februari 2020 is het drie jaar sinds Koh verdween. Er is nog steeds geen nieuws over hoe het met hem gaat en of hij nog in leven is.

Ondertussen is Susanna in meerdere landen actief om haar verhaal te delen en gebed te vragen voor Raymond en zijn terugkeer. Een tv-station uit Singapore gaat een documentaire maken over de verdwijning van haar man. Een boek met de titel ‘Where is Pastor Raymond Koh?’ is uitgebracht om de mysterieuze verdwijning te documenteren.

Naast Raymond Koh verdwenen ook twee moslimbekeerlingen en een moslimactivist.

Meer informatie over het land dat op plaats 42 van de Ranglijst Christenvervolging staat, is te vinden in op het landenprofiel van Maleisië.

Gerelateerde nieuwsberichten