Centraal-Azië - 19 september 2019

Centraal-Azië: Khan houdt hersenschudding over aan aanval

Waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Nadat Khan* uit Centraal-Azië gedoopt was, kon hij zich niet langer inhouden. Hij zocht zijn 13-jarige zoon Sukhob op en vertelde ook hem het goede nieuws. Dat schoot bij Sukhob in het verkeerde keelgat.

“Je verloochent het geloof dat je van kleins af aan hebt meegekregen. Je hebt een buitenlandse God aangenomen en bent daarom niet langer mijn vader”, schreeuwde hij. Sukhob is een zoon uit een eerder huwelijk en woont bij zijn moeder van wie Khan een aantal jaar geleden scheidde. De jongen weet dat Khans huidige vrouw christen is en gaf haar direct de schuld van zijn vaders bekering.

Nadat zijn vader hem het nieuws verteld had, trommelde Sukhob zijn ooms en neven op. Samen gingen ze naar het huis van Khan en zijn vrouw Aselya. Daar aangekomen sloegen ze Khan in elkaar en brachten ze al zijn vee om. Ook staken ze de schuur in brand en zetten ze Aselya uit huis. Khan ligt op dit moment in het ziekenhuis om van zijn verwondingen te herstellen.

Gerelateerde nieuwsberichten