Mexico - 16 mei 2019

Mexico: Marcelino in de val gelokt

Mexico - Al drie keer zat de Mexicaanse christen Marcelino gevangen. Zijn misdaad? Lokale autoriteiten beschuldigden hem ervan dat hij ‘gelooft in Jezus Christus en het traditionele geloof van de gemeenschap heeft losgelaten’.

Nadat hij de tweede keer uit de gevangenis kwam, verjaagden dorpsgenoten Marcelino en zijn vrouw uit hun woonplaats. Maar daarmee hield de vervolging niet op.

Bijna dagelijks werd Marcelino aangevallen of bedreigd. Met hulp van Open Doors kon Marcelino een advocaat inschakelen om degenen die hem intimideren aan te klagen. In de rechtszaal vroegen de aangeklaagden of Marcelino een lokale bijeenkomst kon bijwonen om tot een overeenkomst te komen. De rechter stemde hiermee in. Marcelino’s advocaat adviseerde hem om te gaan, samen met zijn pastor.

Zodra beide mannen arriveerden bij de bijeenkomst, werden ze opgepakt en gevangengezet. Na twee dagen kwamen ze vrij. “We vertrouwden hen, maar we zijn opgelicht”, zei de advocaat. Het proces loopt nog steeds. Marcelino is intussen voor een tweede keer verhuisd samen met zijn gezin, omdat dorpelingen hem ook in zijn nieuwe woonplaats lastigvielen.

Gerelateerde nieuwsberichten