Sri Lanka - 25 april 2019

Sri Lanka: Ouders begraven 13-jarige zoon

Paaszondag: voor Sri-Lankaanse christenen werd het een nachtmerrie. Ook voor een echtpaar uit de Sionkerk in Batticaloa was het een verdrietige dag. Hun 13-jarige zoon kwam net het gebouw van de zondagsschool uitlopen toen de bom afging. Hij stierf aan zijn verwondingen. Zijn tante, die zondagsschooljuf was, kwam ook om. Open Doors-veldwerkers woonden hun begrafenis bij en spraken met de ouders.

Tijdens dit bezoek hoorden zij een opmerkelijk verhaal. Leden van de Sionkerk vertelden hen dat hun kerk niet het oorspronkelijke doelwit was van de zelfmoordterrorist. “De meest bekende kerk in Batticaloa is een katholieke kerk aan de belangrijkste weg in de stad. De terrorist ging eerst naar die kerk, maar de mis was de avond ervoor gehouden. Een persoon verwees hem vervolgens naar onze kerk. De eredienst was net begonnen.”

De man gedroeg zich verdacht, herinneren de gemeenteleden zich. “Toen iemand hem vroeg wat hij kwam doen, vertelde hij dat hij wachtte op zijn zieke moeder. Hij aarzelde om naarbinnen te gaan en vertelde dat hij eerst een telefoontje moest plegen. Op het moment dat hij ging bellen, ontplofte de bom.”

Veldwerkers bezoeken getroffen christenen om naar hen te luisteren, met hen te bidden en begrafenissen bij te wonen. Ook wordt er gekeken welke hulp ze het hardst nodig hebben. 

Gerelateerde nieuwsberichten