Sri Lanka - 07 november 2018

Sri Lanka: pastor Ranjit vermist

Pastor Ranjit* uit Sri Lanka wordt sinds vorige week maandagavond 29 oktober vermist. Hij is nog steeds niet gevonden. Gemeenteleden vonden wel zijn fiets, portemonnee en slippers dichtbij de kerk waar hij pastor van is. De kerk bevindt zich op drie uur afstand van Colombo, de grootste stad in Sri Lanka. Een van onze veldwerkers, Sunil*, sprak met een oudste van Rajits kerk.

Sunil: “We weten niet of deze gebeurtenis verband houdt met het feit dat Ranjit christen is of met iets anders. Wel hadden ze gepland om volgende week hun nieuwe kerkgebouw te openen.” Sunil is vertrokken naar het gebied om uit te vinden wat er precies gebeurd is: “Wanneer ik meer nieuws heb dat licht over de situatie werpt, laat ik het weten.” Veel gemeenteleden zijn in shock door het nieuws en bidden dat Rajit snel gevonden wordt.

Sri Lanka staat op plaats 44 van de Ranglijst Christenvervolging. Met name kerken op het platteland, zoals de kerk van pastor Ranjit, hebben het moeilijk. Buren, boeddhistische monniken en de lokale overheid proberen de kerken vaak te sluiten. Regelmatig zijn er opstootjes, waarbij relschoppers protesteren en de kerk aanvallen.

 

Gerelateerde nieuwsberichten