Turkije - 16 oktober 2018

Amerikaanse pastor Brunson vrijgelaten

Turkije – Pastor Andrew Brunson (50) is vrijdag 12 oktober 2018 vrijgesproken en vrijgelaten. Hij werd verdacht van spionageactiviteiten tegen de Turkse overheid en zat sinds 2016 gevangen.

Tijdens de rechtszaak die ongeveer zes uur duurde, werd Brunson door het Turkse hof beschuldigd van terrorisme en spionage met betrekking tot de mislukte staatsgreep tegen de Turkse president in 2016. Brunson ontkende alle beschuldigingen. Ook trokken verschillende belangrijke getuigen hun beschuldigingen tegen Brunson gedeeltelijk in.

De rechtbank veroordeelde hem uiteindelijk aan het eind van de middag tot drie jaar gevangenisstraf. Brunson werd echter direct in vrijheid gesteld vanwege goed gedrag en de tijd die hij al in gevangenschap had doorgebracht.

Toen de rechter na de uitspraak vroeg om een reactie van Brunson, antwoordde deze: “Ik ben een onschuldig man. Ik houd van Jezus en ik houd van Turkije.” Om 21.00 verliet Brunson samen met zijn vrouw Turkije en vlogen ze in gezelschap van Amerikaanse ambassademedewerkers naar de Verenigde Staten.
 

Gerelateerde nieuwsberichten