Mexico - 12 juli 2018

Mexicaanse voorganger Eduardo Garcia vermoord

De Mexicaanse pastor Eduardo García is vrijdag 8 juni op klaarlichte dag vermoord. De voorganger van de kerk Vida Nueva (Nieuw Leven) in Ciudad Juárez werd midden op straat neergeschoten. Garciá verkondigde jarenlang het evangelie in zijn land, ondanks het feit dat hij en zijn gezin geconfronteerd werden met ernstige vervolging.

García reed door zijn woonplaats toen hij merkte dat hij door een andere auto gevolgd werd. Hij probeerde sneller te rijden, maar zijn achtervolgers, een groep huurmoordenaars, openden het vuur. Voorbijgangers waren getuige van de schietpartij. Ze zagen hoe de auto van de pastor tegen een paal en een ander voertuig botste en tot stilstand kwam. De pastor vluchtte te voet verder, maar werd toen van dichtbij neergeschoten.

Aanslagen
De pastor en zijn gezin zijn vaker het doelwit van aanslagen geweest. In 2009 werd Garcia’s zoon Abraham vermoord, volgens de media eveneens door huurmoordenaars. Twee jaar later moest het gezin een flink bedrag aan losgeld betalen om een dochter, die ontvoerd was, vrij te krijgen.

Kort na de dood van zijn zoon heeft García ook Evangelismo Masivo Juárez opgericht, een beweging die zich inzet voor vrede in een stad die geteisterd wordt door drugshandel, misdaad en geweld. Hij organiseerde gebedsbijeenkomsten, kerkdiensten en concerten waar honderden mensen op af kwamen. Een recent project was het verspreiden van Bijbels in verschillende plaatsen in de staat Chihuahua.

Strijd en evangelisatie
In mei 2017 bracht een mediateam van Open Doors een bezoek aan Vida Nueva. Bij die gelegenheid vertelde García over zijn dagelijkse strijd en het evangelisatiewerk in een stad waar drugskartels en georganiseerde misdaad het voor het zeggen hebben. García is begraven in de kerk die hij vele jaren gediend heeft.

 

Gerelateerde nieuwsberichten