Ethiopië - 12 februari 2018

Ethiopisch christen zeven maanden in gevangenis


Ethiopië – Een rechter in het zuiden van Ethiopië heeft Temesgen Mitiku Mezemir (24), een evangelisch christen, veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf. De beschuldigingen die aanleiding gaven tot zijn straf kwamen van leden van de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk.

De rechtszaak werd omgeven door geweldsincidenten tegen evangelische christenen, waarbij ook een evangelische kerk werd vernield. Het draait allemaal om zijn mening over de tabot, een replica van de Ark van het Verbond, die heilig is voor orthodoxe christenen.

Bijna de helft van de Ethiopische bevolking behoort tot de orthodoxe kerk. De relatie met de snel groeiende evangelische kerken is zeer gespannen en er is wederzijds wantrouwen. Ethiopië staat op plaats 29 van de Ranglijst Christenvervolging. Christenen hebben te maken met vervolging door de overheid, moslims, stammen en helaas ook door de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk.

Gerelateerde nieuwsberichten