Ethiopië - 13 oktober 2016

Minderjarige meisjes voor rechter vanwege evangelisatie

Ethiopië − Drie minderjarige christelijke Ethiopische meisjes staan morgen terecht voor het uitdelen van christelijke boeken. Ze werden eind september gearresteerd. Het is onbekend welke straf er boven hun hoofd hangt.

Eden (15), Gifti (14) en Mihiret (14) verschenen op 28 september voor het eerst voor de rechter. Ze werden opgepakt vanwege het uitdelen van een christelijk boek. De lokale christenen besloten het boek te gaan uitdelen na een cursus cross-culturele evangelisatie.

Lokale moslims vonden dat het boek een belediging was voor de islam. Op 19 september viel een groep radicale moslims de protestantse kerk in Babile aan. Om de gemoederen te sussen besloten de dorpsoudsten daags daarna een gesprek te organiseren tussen de religieuze leiders in het dorp. De kerk bood daar excuses aan voor de ontstane onrust. Meteen na het gesprek tussen de leiders werden de meisjes opgepakt.

Lokale bronnen van Open Doors bezochten de meisjes in de gevangenis. Eden vertelde dat ze tijdens haar eerste nacht in de gevangenis geslagen was. “Maar,” zeiden de meisjes “we beschouwen het als een eer om te lijden vanwege ons geloof. We zingen en bidden in de gevangenis.”

Ethiopië staat op plaats  18 op de Ranglijst Christenvervolging. Hoewel de overheid beweert dat er godsdienstvrijheid is, worden evangelische christenen gediscrimineerd en soms zelfs aangevallen.

Gerelateerde nieuwsberichten