Kazachstan - 09 mei 2016

Christenen ongerust door lectuurverbod

Kazachstan – Christenen maken zich zorgen om een gerechtelijke uitspraak over christelijke lectuur. Een rechter heeft in maart een aantal titels die gaan over evangelisatie onder moslims, verboden.

De uitspraak zou ervoor kunnen zorgen dat er nieuwe rechtszaken gaan ontstaan, omdat kerken in Kazachstan de boeken gebruiken om het evangelie uit te dragen. Het boek Deel je geloof met een moslim geeft bijvoorbeeld praktische handvatten om het evangelie te vertellen. Jezus, meer dan een profeet gaat ook uit van de islamitische visie op Jezus Christus.

De dictatoriale regering van Kazachstan staat erom bekend steeds meer wetgeving in te voeren die de ruimte van godsdienstvrijheid beperkt. Angst voor moslimextremisten is voor de regering de aanleiding om de samenleving nog beter in de gaten te houden.

Naast het bemoeilijken van evangelisatie hebben nieuwe gelovigen het ook lastig. Vooral voormalige moslims worden door hun familie buitengesloten en soms zelfs mishandeld.

Gerelateerde nieuwsberichten