Bangladesh - 25 maart 2016

Evangelist Bangladesh vermoord

Bangladesh – Hossain Ali, een moslimbekeerling en evangelist, is dinsdag in Noord-Bangladesh door extremistische moslims gedood. Ze gooiden een molotovcocktail en vielen hem aan met scherpe voorwerpen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

In 1999 kwam Hossain Ali tot geloof in Jezus Christus. Als gevolg daarvan bond zijn vrouw hem vast en hield hem op die manier drie dagen in huis. Zijn gezin en familieleden zetten hem onder druk om zijn nieuwe geloof te herroepen. Ook kreeg hij een paar maanden geen salaris uitbetaald van de overheid, zijn werkgever.

Door de vasthoudendheid van Hossain aan zijn nieuwe geloof, bekeerde uiteindelijk zijn hele gezin zich tot het christendom. Later begon hij met evangeliseren; vooral onder moslims in Noord-Bangladesh. Open Doors sponsorde zijn dochter en schoonzoon, Nasima en Abbas, om te gaan studeren aan een Bijbelschool in de Filipijnen.

De christelijke gemeenschap in Bangladesh is geschokt door de dood van een bekende evangelist. De angst voor andere acties van extremistische moslims is toegenomen.
De moord op Hossain is het tweede geweldsincident tegen christenen in korte tijd. Vorige week werd Benedict Sikdar uit Bangladesh ontvoerd en gemarteld. De misdadigers eisten losgeld van zijn familie. Sikdar werd uiteindelijk vrijgelaten.

  • Bid om troost voor de familie van Hossain.
  • Bid dat de aanvallers de Here Jezus mogen leren kennen.
  • Bid om wijsheid en vertrouwen in de Here God voor alle christenen die nu bang zijn voor aanvallen van moslimextremisten.

Gerelateerde nieuwsberichten