India

‘Gebed is de kern’

Het was een van de grootste campagnes die Open Doors in 2019 voerde: Eén voor India. Met gevouwen handen op de bres springen voor de 70 miljoen christenen in dit overwegend hindoeïstische land. Want het waren geen concrete materialen, trainingen of hulpgoederen waar christenen in India om vroegen. Ze vroegen in de eerste plaats om gebed.

India verdiende in 2019 absoluut de aandacht van Open Doors. In bijna tien jaar tijd steeg India van plek 32 op de Ranglijst Christenvervolging naar een plek in de top-10. Elke ingezetene van India hoort hindoe te zijn, is de algemeen heersende opvatting. Anti-bekeringswetten, intimidatie en geweld moeten ervoor zorgen dat iedereen die een andere godsdienst aanhangt, “wordt thuisgebracht bij het hindoeïsme”. Miljoenen christenen lijden onder deze druk. Op de Open Doors-dag eind 2018 werd de Eén voor India gebedscampagne gelanceerd.

 
 

Uw gebed en gift zijn tot zegen

Sabita sprak op de Open Doors-dag haar dank uit.

“We zijn er zo door bemoedigd. Mensen zijn verrast door de liefde die jullie daarmee laten zien. Graag geef ik door dat jullie gebeden en giften echt tot zegen voor ons zijn.”

Open Doors blijft de kerk in India steunen. “Als je mij vraagt of de hindoe-extremisten gaan winnen, dan is mijn antwoord: ‘nee’”, zegt Sabita. “Zij willen dat India op 31 december 2021 vrij is van christenen, maar mijn team en ik geloven dat India op 1 januari 2022 een sterke, missionaire kerk heeft.”