01-08-2019 - Open Doors

Spreker tijdens de Open Doors-dag 2019

Pastor Daniël (Irak) ontfermt zich over gevluchte kinderen

Van jongs af aan kent hij oorlog en vervolging. Pastor Daniël werd geboren tijdens de Golfoorlog en als tiener uit Bagdad verjaagd door Al-Qaida. Als jonge priester besloot hij zich in te zetten voor kinderen die moesten vluchten voor het geweld van IS. Wat hem drijft is hoop: hoop op een betere toekomst voor deze kinderen.

Daniël is de zoon van een priester uit de Oude Kerk van het Oosten. Nadat hij tweeënhalf jaar medicijnen had gestudeerd, voelde hij een roeping om in de voetsporen van zijn vader te treden. In 2012 werd ook hij tot priester gewijd en kreeg hij een aanstelling in de stad Erbil, Noord-Irak.

Een veilige plek voor gevluchte kinderen
Twee jaar later kwamen duizenden ontheemde mensen naar Erbil, op de vlucht voor IS. Daniël trok zich vooral het leed van de vele kinderen aan. Hij richtte een veilige plek in waar tweehonderd jongens en meisjes terechtkunnen en hun ervaringen kunnen verwerken. “Het is hard werken, maar moe word ik niet. Als ik de kinderen zie lachen, voel ik Gods genade om me heen en kan mijn dag niet meer stuk.”

Hoop doet leven
Tijdens de Open Doors-dag vertelt pastor Daniël over zijn werk en over de hoop die hem blijft drijven. Sinds IS verslagen is, ziet hij hoe christenen -ondanks vele tegenslagen- terugkeren en hun huizen, scholen, kerken en levens weer opbouwen. “We zijn de Here God dankbaar. Hij is het die dit herstel mogelijk maakt.”
 


Inmiddels zijn alle plekjes in het kinderprogramma opgevuld. Wilt u uw kinderen toch graag meenemen, bestel dan ook voor hen een ticket (voor een volwassene). U bent natuurlijk vrij om of alleen het ochtend- of alleen het middagprogramma te bezoeken.