07-06-2019 - Open Doors

'Hoop doet leven'

Burgeroorlog, geweld van moslimextremisten, miljoenen mensen op de vlucht. Christenen in het Midden-Oosten weten wat het betekent om alles te verliezen. Er is dood en verderf gezaaid. Kerkelijke gemeenten zijn uiteengevallen en kerkgebouwen weggevaagd. In vluchtelingenkampen zijn vele kinderen geboren die niet weten hoe het is om een veilig leven te leiden.

Boodschap van hoop
De christenen uit het Midden-Oosten die tijdens de Open Doors-dag spreken, hebben echter ook een boodschap van hoop. Ze komen uit verschillende landen in de regio en vertellen elk vanuit hun eigen ervaring. Maar zij hebben een ding gemeen: met eigen ogen zien zij hoe de Here God op de puinhopen van vervolging nieuw leven mogelijk maakt.

Een van de sprekers is pastor Daniël uit Irak. U leest hier meer over hem. Binnenkort volgen verhalen over de andere sprekers.

In de video hieronder vertelt Yousif, een student uit Irak, hoe hoop er voor hem uitziet.


 

 


Inmiddels zijn alle plekjes in het kinderprogramma opgevuld. Wilt u uw kinderen toch graag meenemen, bestel dan ook voor hen een ticket (voor een volwassene). U bent natuurlijk vrij om of alleen het ochtend- of alleen het middagprogramma te bezoeken.