Veelgestelde vragen

 • Wanneer en waar is de Open Doors-dag?
  De Open Doors-dag vindt plaats op zaterdag 9 november 2019 in de Jaarbeurs Utrecht (Hal 10-12), Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht.
 • Hoe laat begint en eindigt de Open Doors-dag?
  De Open Doors-dag begint stipt om 10.00 uur. We vragen u dan ook om uiterlijk 9.30 uur bij de ingang te zijn, zodat u genoeg tijd hebt om een plaats te zoeken. De zaal is open vanaf 8.45 uur. Het programma eindigt om 16.00 uur.
 • Wat kan ik verwachten van de Open Doors-dag?
  We vragen sprekers uit de vervolgde kerk om te komen spreken over hun eigen ervaringen en lessen. Tussendoor bidden en zingen we met elkaar. We vieren dat we verbonden zijn door Jezus Christus. In de pauze is er tijd om te lunchen en om verschillende stands en programma’s te bezoeken. Voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 zijn er parallel aan het hoofdprogramma eigen kinderprogramma’s.
 • Wat zijn de tijden van de kinderprogramma’s?
  Net als het reguliere programma duurt het programma voor de kinderen van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt uw kinderen brengen vanaf 9.30 uur. Houd rekening met een wachttijd. Breng uw kinderen op tijd weg, zodat u de start van het hoofdprogramma niet mist.
 • Kunnen ouders het kinderprogramma bijwonen?
  Nee, helaas is dat niet mogelijk. Er is een grote groep kinderen en begeleiders in de zaal en daardoor is het niet mogelijk dat er ook ouders bij het kinderprogramma zijn. Wilt u toch graag het kinderprogramma meemaken? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger.
 • Hoe zorgt Open Doors voor een veilig en verantwoord kinderprogramma?
  Om het zowel voor ouders als kinderen leuk en veilig te houden, gelden er rondom de kinderprogramma’s duidelijke afspraken:
  • Het programma is niet toegankelijk voor ouders, verzorgers of andere volwassenen, met uitzondering van de kinderwerkers.
  • Elk kind dient het verstrekte polsbandje te dragen met daarop het mobiele telefoonnummer van de ouder of verzorger. 
  • Kinderen worden alleen toegelaten in het kinderprogramma dat overeenkomt met hun basisschoolgroep en dat staat vermeld op hun ticket.
  • Kinderen die de programma’s volgen voor groep 1-3 en 4-6, dienen door ouders of verzorgers weggebracht en opgehaald te worden. De kinderen mogen de programma’s niet op eigen gelegenheid verlaten. Voor kinderen uit groep 7-8 geldt dat ouders en kinderen hierover zelf afspraken maken.
 • Is er vertaling mogelijk?
  Het hele programma wordt vanaf het podium vertaald naar het Nederlands. Voor Engelssprekende bezoekers is vertaling naar het Engels beschikbaar via een hoofdtelefoon. Deze kunt u gratis afhalen bij de informatiebalie in hal 11.
 • Ik ben slechthorend. Is er ringleiding beschikbaar?
  Er is een mobiele ringleiding beschikbaar bij de informatiebalie (hal 11). U kunt ter plekke aangeven dat u hiervan gebruik wilt maken. Er zijn voldoende sets beschikbaar.
 • Is er catering aanwezig?
  De hele dag zijn er in de Jaarbeurs verschillende horecapunten geopend. Hier kunt u koffie, thee, frisdrank, snacks en broodjes kopen.
 • Kan ik pinnen bij de Jaarbeurs?
  Op het terrein van de Jaarbeurs zijn pinautomaten waar u contant geld kunt opnemen. Bij de vaste cateringpunten in de Jaarbeurs en in de Open Doors-boekwinkel kunt u alleen met PIN betalen.
 • Kan ik meehelpen op de Open Doors-dag?
  Ja, heel graag! De Open Doors-dag is alleen mogelijk dankzij de inzet van honderden vrijwilligers. Ontdek wat u kunt doen en meldt u zich aan via het aanmeldformulier voor vrijwilligers. Behalve vrijwilligers op de dag zelf, zijn er ook altijd mensen nodig voor de opbouw (vrijdag) en de afbraak (zaterdag).
 • Is de Open Doors-dag gratis toegankelijk?
  De Open Doors-dag is gratis. Om alles goed te laten verlopen is het wel belangrijk dat u zich van tevoren aanmeldt. U ontvangt voor iedere aangemelde persoon een ticket op naam. Dit is uw toegangsbewijs.

  Natuurlijk kost de organisatie van de dag wel veel geld. Zo vertegenwoordigt elk ticket een waarde van ruim 40 euro. De afgelopen jaren hielden we tijdens de Open Doors-dag één collecte voor ondersteuning aan de vervolgde kerk en één voor de onkosten van de dag. Dit jaar zijn beide collectes voor de vervolgde kerk bestemd. Wilt u alsnog bijdragen aan de onkosten? Daar zijn we erg blij mee! U kunt dat doen door online een bedrag naar keuze te doneren. Hartelijk dank!
 • Hoeveel toegangskaarten kan ik bestellen?
  U kunt kaarten bestellen voor uzelf of voor uw gezin. Onder een gezin verstaan we één of twee volwassenen en eventuele kinderen. U kunt tot maximaal vier kaarten voor volwassenen bestellen. Voor de kinderen (groep 1-8) kunt u via hetzelfde aanmeldformulier tickets reserveren voor één van de drie kinderprogramma’s. Heeft u meer dan vier kaartjes voor volwassenen nodig, dan vragen we je om het aanmeldformulier meerdere keren in te vullen. U ontvangt de tickets binnen enkele minuten per e-mail.
 • Hebben baby’s en peuters ook een toegangskaart nodig?
  Kinderen in een kinderwagen, buggy, draagzak of die bij u op schoot zitten, hoeft u niet aan te melden. Zij hebben geen toegangskaart nodig en kunnen gratis mee naar het hoofdprogramma. Voor kinderen tot vier jaar is geen opvang aanwezig. Als uw kind onrustig is, verwachten we dat u zelf rekening houdt met de bezoekers om u heen. 

  Voor kinderen vanaf vier jaar moet u een toegangskaart bestellen, omdat zij kunnen deelnemen aan de kinderprogramma’s. Dit doet u via het aanmeldformulier dat u voor uw gezin invult. Neemt u uw kind(eren) van tussen de 4-12 jaar oud mee naar het hoofdprogramma? Dan bestelt u een gewoon kaartje voor hen. Let op: het kind kan dan niet meer naar binnen bij de kinderprogramma’s!
 • Hoe reserveer ik toegangskaarten voor mijn kinderen?
  Via het aanmeldformulier kunt u zowel voor volwassenen als voor kinderen kaartjes reserveren. Bij de aanmelding van kinderen vragen we aan welk kinderprogramma uw kind wil deelnemen. Het kinderprogramma is opgedeeld in verschillende basisschoolgroepen: groep 1-3, 4-6 en 7-8.
 • Krijgen kinderen ook een ticket als toegangsbewijs?
  Ja. Voor alle personen voor wie u een ticket heeft aangevraagd, ontvangt u enkele minuten na aanmelding een e-mail op het opgegeven e-mailadres met daarin per persoon een ticket op naam. U moet deze tickets allemaal printen en meenemen naar de Open Doors-dag. Let erop dat de tickets op ware grootte zijn afgedrukt. Dit voorkomt problemen bij het scannen.
 • Moet ik mijn ticket(s) uitprinten?
  Ja. We hebben geen mogelijkheid om de tickets te scannen vanaf een mobiel apparaat zoals een mobiele telefoon of tablet. Hier is voor gekozen om de wachtrijen en daarmee de doorstroom vanaf de ingang zo kort mogelijk te houden. Heeft u geen printer, dan kunt u zich op de dag zelf melden bij de ingang van hal 10 bij de registratiebalie.
 • Wanneer ontvang ik mijn toegangskaart(en)?
  U ontvangt uw e-ticket(s) enkele minuten na uwaanmelding op het opgegeven e-mailadres. Bewaar uw ticket goed en print uw ticket op ware grootte uit om mee te nemen naar de Open Doors-dag.
 • Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?
  Dit is mogelijk. Direct na uw aanmelding krijgt u een e-mail van Eventbrite. Dit is de organisatie van wiens registratiesysteem wij gebruikmaken. In deze e-mail wordt u verzocht een account aan te maken. Hiermee kunt u uw ticket(s) wijzigen of annuleren.
 • Kan ik op de dag zelf nog kaarten krijgen?
  We verwachten een hoog aantal bezoekers, en het aantal plaatsen is beperkt. Daarom raden wij u aan om tijdig online te reserveren. Afhankelijk van de beschikbaarheid is er op de dag zelf mogelijk nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar bij de registratiebalie in hal 10. Als u zeker wilt zijn van een plek, reserveer op tijd.
 • Ik heb mijn e-ticket niet ontvangen. Wat moet ik doen?
  Uw ticket is verstuurd naar het door u opgegeven e-mailadres. Het kan zijn dat uw ticket in uw lijst met ongewenste e-mails is beland.
 • Ik zit in een rolstoel. Moet ik dit vooraf melden?
  Nee, dat hoeft niet. U moet wel een ticket reserveren. Tijdens de dag begeleidt een zaalsteward u naar het rolstoelvak. In het rolstoelvak is per rolstoelgebruiker ruimte om één niet-rolstoelgebruiker mee te nemen. De zaalstewards vindt u bij de ingang van het hoofdprogramma (hal 12).
 • Is de Open Doors-dag bereikbaar met het openbaar vervoer?

  De Jaarbeurs Utrecht ligt naast het Centraal Station Utrecht, en is dan ook bereikbaar per trein. Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeursplein’. In vijf minuten loopt u naar het hallencomplex van de Jaarbeurs.

 • Ik kom met de auto. Waar kan ik parkeren?

  Bij Jaarbeurs Utrecht is voldoende parkeergelegenheid. Het parkeertarief bedraagt € 4,- per (deel van een) uur tot een maximum van € 17,50 voor een hele dag. Aan het begin van de parkeerterreinen ontvangt u een parkeerkaart. Met deze kaart kunt u bij vertrek betalen bij één van de parkeerautomaten op het terrein. Om te voorkomen dat er aan het eind van het programma lange wachtrijen staan voor de betaalautomaten, is het aan te raden om uw dagkaart al in de pauze af te rekenen bij één van de betaalautomaten in de hal van de Jaarbeurs. U hebt daarna wel uw ticket nodig om opnieuw de hallen van de Open Doors-dag binnen te komen. Ook is het mogelijk om vooraf online een parkeerkaart te kopen.

 • Mijn vraag staat er niet tussen…
  Heeft u een vraag die hier niet tussen staat, en die ook niet wordt beantwoord in de bevestigingse-mail die u na uw aanmelding hebt ontvangen? Neem dan contact op met Open Doors, via info@opendoors.nl
 • Worden er tijdens de Open Doors-dag ook foto's gemaakt?
  Ja, de dag wordt door verschillende fotografen vastgelegd. Als u liever niet wilt dat er foto's van u worden gemaakt, zoek dan een plek op de tribune rechts naast het podium. Die tribune blijft buiten beeld.
   
 • Is er een babyruimte aanwezig om te verschonen, te kolven of te voeden?

  Ja. Er is een speciale afgeschermde babyruimte aanwezig waar u gebruik van kunt maken om uw baby te verschonen, te voeden of om te kolven. Er is in deze ruimte stroom aanwezig en een koelkast. Denk bij het verlaten van de ruimte wel aan het meenemen van uw eigendommen.
 • Waar worden gevonden voorwerpen bewaard?

  Bent u tijdens de Open Doors-dag iets kwijtgeraakt? Op de dag zelf kunt u navraag doen bij de informatiebalie in hal 11. Ligt het daar niet, dan kunt u na de Open Doors-dag kijken op de website van de Jaarbeurs. Daar plaatst de Jaarbeurs alle gevonden voorwerpen op.

 • De kinderprogramma's zitten vol. Kan ik mijn kinderen toch meenemen naar de Open Doors-dag?
  Natuurlijk. U kunt samen met hen het hoofdprogramma bezoeken. Vindt u de hele Open Doors-dag een lange zit, dan bent u natuurlijk vrij om of alleen het ochtend- of alleen het middagprogramma te bezoeken. Het ochtendprogramma begint om 10.00 en duurt tot 12.30. Het middagprogramma begint om 14.00 en duurt tot 16.00.
 


Inmiddels zijn alle plekjes in het kinderprogramma opgevuld. Wilt u uw kinderen toch graag meenemen, bestel dan ook voor hen een ticket (voor een volwassene). U bent natuurlijk vrij om of alleen het ochtend- of alleen het middagprogramma te bezoeken.

Tickets voor de Open Doors-dag zijn gratis. Natuurlijk kost de organisatie van de dag wel geld: ongeveer 40 euro per bezoeker. Wilt u bijdragen aan de onkosten? Hartelijk dank!