'Ik bid dat Gods hoop doorklinkt in mijn muziek'


Muziek en samenzang nemen altijd een belangrijke plaats in op de Open Doors-dag. Dit jaar is er een ook bijzonder gastoptreden van de Libanese zangeres Carla Chamoun. Ze ziet ernaar uit en stelt zich hieronder aan u voor.

“Sinds ik mij kan herinneren, hou ik van zingen. Maar ik was erg verlegen, dus zong ik niet waar andere mensen bij waren, tenzij ze er echt op aandrongen. Helaas hadden we thuis niet genoeg middelen om mijn liefde voor zang te ontwikkelen, dus raakte die een beetje op de achtergrond. Totdat ik in contact kwam met Lou Salloum van het productiehuis One:Sixteen. Ik had inmiddels gestudeerd en werkte op een kantoor. Steeds vaker bracht ik een bezoek aan de studio en begon ik te werken aan een zangcarrière.”

Verschillende genres
Een jaar geleden leidde dat tot de opname haar een eerste cd. Daarop werkt Carla samen met het Praags Filharmonisch Orkest. Maar ze houdt van verschillende genres. Carla: “Ik kan niet echt kiezen, ik hou van alle muziek die goed is. Het maakt niet welke taal of melodie, als het mooi is, wil ik het zingen. Maar zingen in het Arabisch doe ik wel erg graag, want dat past bij wie ik ben.”

Hoop geven
Carla is de dochter van een Iraakse vluchteling. Ze wil haar talent inzetten om van Gods liefde te getuigen en mensen – vooral jongeren – hoop te geven. “In Libanon, Syrië en Irak zijn veel jongeren opgegroeid met oorlog en geweld. Als zij me vertellen dat ze daardoor twijfelen aan God, voel ik me machteloos. Hoe kun je over geloof praten met mensen die het gevoel hebben dat God hen verlaten heeft? Dat is echt een uitdaging. De beste manier om hun iets van God te laten zien, is door de hoop die in ons leeft te delen. Ik bid dat Zijn hoop doorklinkt in mijn muziek.”

Op de Open Doors-dag
Ter gelegenheid van de Open Doors-dag komt Carla voor het eerst naar Nederland. “Ik hou ervan om een nieuwe cultuur te leren kennen. En waar culturen samenkomen om één doel te dienen, Gods Woord verspreiden, dan doe ik graag mee. Wat een zegen om mijn verhaal en geloof met zo veel mensen te kunnen delen! Ook zie ik ernaar uit om hun verhalen te horen en een zaal vol mensen God te zien die God prijzen in verschillende talen. Ik hoop dat mijn Arabische liederen hen dan helpen om dichter bij mijn wereld te komen en daarvoor te bidden.”

Benieuwd naar Carla’s prachtige stem? Luister hier naar haar vertolking van het Hillsong-lied What a Beautiful Name in het Arabisch.