5 tips om uw vakantiebestemming te verbinden aan de vervolgde kerk


Zomervakantie is een tijd van ontspanning, maar stel nu dat er in uw vakantieland christenen worden vervolgd. We geven vijf tips over wat te doen als u naar een land reist dat op de Ranglijst Christenvervolging staat.
  1. Op de checklist: voorbereiding - Voordat u op reis gaat is het goed om te lezen over wat er in het land speelt. Check de Ranglijst Christenvervolging en de landeninformatie. U ziet dan hoeveel christenen er zijn en hoe vervolging er voor hen uitziet. Lees u in, zodat u weet wat de geestelijke realiteit is en hoe het met uw vervolgde broers en zussen gaat.
  2. Bid - Ga biddend op reis. Misschien heeft u in de landeninformatie gelezen over een gevangen pastor, kerken die zijn aangevallen of een gezin dat gepest en achtergesteld wordt. Misschien hebt u te maken met een land waar veel zogenoemde geheime gelovigen leven. Zij kunnen hun geloof alleen in het diepste geheim belijden.
  3. Bezoek een lokale of internationale kerk - Een medewerker van Open Doors vertelt hoe hij in zijn vakantie een kerk bezocht: “We vonden via internet een klein lokaal kerkje in een badplaats in Turkije. We ontmoetten een gepassioneerd echtpaar met een hart voor zending in hun eigen woonplaats. Die hele vakantie hebben we voor hen gebeden.
  4. Wees beschikbaar voor de Here God - Het is ongelooflijk hoe de Here God soms openingen geeft voor bijzondere ontmoetingen tijdens vakantie. Begin de dag met het gebed: “Here God, waar wilt U mij gebruiken vandaag?”. Op deze manier leert u zich toe te wijden aan Gods leiding, ook deze vakantie.
  5. Achteraf: deel met anderen - Het kan maar zo zijn dat uw omgeving geen idee heeft wat er speelt in het vakantieland waar u bent geweest als het gaat om christenvervolging. Maak na de vakantie een lokaal gerecht voor een groep vrienden of uw Bijbelstudiegroep en neem hen mee in uw vakantieverhalen én de wereld van vervolgde christenen in dat land.
Wilt u op reis met focus op gebed voor en bemoediging van vervolgde christenen? Check de groepsreizen van Open Doors om te zien waar u naartoe kunt!